Γνωρίστε μας

Δικηγόρος Αποποίηση Κληρονομιάς

Τομείς Δικαίου

Δικηγόρος Αποποίηση Κληρονομιάς – Δευτεραίου Άννα και Συνεργάτες

Αναλαμβάνουμε τη διαδικασία αποποίησης κληρονομιάς, ενηλίκων και ανηλίκων, όποιος και να είναι ο τόπος διαμονής σας.

Καθημερινά συρρέει στα καθ’ ύλην στα κατά τόπον αρμόδια Δικαστήρια πλήθος κληρονόμων που επιθυμούν να αποποιηθούν τις επαχθείσες σε αυτούς κληρονομίες, λόγω υπέρογκων χρεών που υπερβαίνουν το παθητικό τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια δήλωση του προσωρινού κληρονόμου ότι δεν αποδέχεται την κληρονομία, ήτοι ότι δεν επιθυμεί να καταστεί οριστικός κληρονόμος. Η δήλωση γίνεται ενώπιον της γραμματείας του Ειρηνοδικείου στην περιφέρεια του οποίου είχε την κατοικία του ή τη διαμονή του ο κληρονομούμενος κατά το χρόνο του θανάτου του, και μέσα σε προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών από τότε που ο κληρονόμος έλαβε γνώση της επαγωγής. Επίσης εάν ο κληρονόμος όμως διαμένει στην αλλοδαπή ή έμαθε για την επαγωγή όταν διέμενε σε αυτήν τότε η εν λόγω προθεσμία παρατείνεται για ένα (1) έτος.

Διαφορετικός όμως είναι ο χειρισμός της υποθέσεως όταν πρέπει να λάβει χώρα αποποίηση κληρονομίας και από ανηλίκους.

Σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία αποποίησης κληρονομίας ανηλίκου τέκνου γίνεται από τους γονείς του κατόπιν ειδικής άδειας που χορηγείται με την έκδοση δικαστικής απόφασης. Η αίτηση κατατίθεται στην έδρα του κατά τόπον αρμόδιου Ειρηνοδικείου, στην περιφέρεια του οποίου κατοικεί ο ανήλικος.

Η προθεσμία δε για αυτή παραμένει τετράμηνη, εκτός εάν εμπίπτει σε μια εκ των ανωτέρω αναφερόμενων εξαιρέσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίστε το ραντεβού σας άμεσα. Ένας από τους συνεργάτες μας θα σας καθοδηγήσει, δίδοντας τις ορθότερες συμβουλές για την εξωδικαστική ή δικαστική επίλυση της υποθέσεώς σας.

Το δικηγορικό γραφείο μας εδρεύει στην οδό Σταδίου 39, Αθήνα. Τα ραντεβού πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

 
Χρειάζεστε τις υπηρεσίες μας;

Επικοινωνήστε Με το Δικηγορικό Γραφείο.

Μη διστάσετε να μας καλέσετε ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας για οποιαδήποτε απορία όσον αφορά την υπόθεση που σας απασχολεί. Ένας από τους συνεργάτες μας θα σας καλέσει για να κλείσετε το συντομότερο ραντεβού ή για να σας συμβουλεύσει τηλεφωνικά.
Δευτεραίου Α. και Συνεργάτες.