Γνωρίστε μας

Δικηγόρος Άδεια Διαμονής

Η Φιλοσοφία μας

Table of Contents

Δικηγόρος Άδεια Διαμονής – Άδεια Παραμονής Αλλοδαπών – Δικηγόρος για χαρτια αλλοδαπων.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει υποθέσεις που αφορούν την έκδοση αλλά και ανανέωση αδειών διαμονής σε αλλοδαπούς πολίτες.

Αναλαμβάνουμε και φέρουμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία υποθέσεις που αφορούν την διαδικασία έκδοσης ή ανανέωσης αδειών διαμονής.

Ενδεικτικά από τις πλέον σημαντικότερες άδειες παραμονής είναι:

 1. Άδεια διαμονής για εργασία όπως και επαγγελματικούς λόγους.
 2. Οικογενειακή επανένωση
 3. Μακρά διάρκειας
 4. Εξαιρετικούς λόγους
 5. Ανθρωπιστικούς λόγους
 6. Σπουδές κλπ

Αλλοδαποί οι οποίοι έχουν εισέλθει νόμιμα στη χώρα μετά από την χορήγηση εθνικής θεώρησης (όπου και όταν απαιτείται) μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση άδειας παραμονής. Η διαδικασία λήψης εθνικής θεωρήσεως για νόμιμη είσοδο στη χώρα αποτελεί μια διαδικασία περίπλοκη, στην οποία χρειάζεται η συνδρομή δικηγόρου.

Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια, υπάρχει λύση και για όσους αλλοδαπούς πολίτες είναι παράνομα στη χώρα, αλλά αποδεικνύουν συνεχόμενη επταετή διαμονή σε αυτή. Απευθυνθείτε στο γραφείο μας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική πληροφορία θέλετε, και ένας από τους συνεργάτες μας θα σας καθοδηγήσει.

Για την κατάθεση άδειας παραμονής απαιτούνται δικαιολογητικά μεταξύ των οποίων:

 1. Διαβατήριο/ ταξιδιωτικό έγγραφο σε ισχύ
 2. Εθνική θεώρηση εισόδου
 3. Ασφαλιστική ικανότητα
 4. Λοιπά έγγραφα.

Βεβαίως τα όσα δικαιολογητικά έγγραφα που απαιτούνται διαφέρουν σε κάθε περίπτωση και εξαρτώνται από το είδος άδειας παραμονής για το οποίο υποβάλετε αίτηση. Το γραφείο μας με τους έμπειρους συνεργάτες του διαθέτει σημαντική εμπειρία στην έκδοση άδειας διαμονής για αλλοδαπούς και μπορεί να σας βοηθήσει στην υπόδειξη και την συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών εγγράφων.

Με την κατάθεση της αίτησης για άδεια παραμονής θα κληθείτε από την αρμόδια υπηρεσία για να δώσετε δακτυλικά αποτυπώματα. Οι συνεργάτες μας είναι δίπλα σας και σας βοηθούν και κατά την διαδικασία αυτή, έχοντας ως σκπό την επιτυχή κατάληξη της αίτησης σας.

 Πόσο διαρκεί η άδεια παραμονής;

Κάθε αλλοδαπός πολίτης που επιθυμεί να λάβει άδεια παραμονής στην χώρα πρέπει να γνωρίζει ότι η διάρκεια μιας άδειας παραμονής διαφέρει και δεν είναι ίδια για κάθε άδεια. Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως κατηγορία άδειας παραμονής κλπ.

Οφέλη από την απόκτηση άδειας παραμονής  στην Αθήνα

Πριν μετακομίσετε στην Ελλάδα, υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να γίνουν. Η απόκτηση άδειας παραμονής  είναι ένα τέτοιο βήμα. Με την εξασφάλιση της άδειας παραμονής, μπορεί κανείς να αποκομίσει πολλά οφέλη όπως:

 1. Πρόσβαση σε κρατικές υπηρεσίες: Η άδεια παραμονής  παρέχει στα άτομα πρόσβαση σε δημόσια υγειονομική περίθαλψη, ευκαιρίες εκπαίδευσης και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας που παρέχονται από το ελληνικό κράτος.
 2. Ικανότητα νόμιμης εργασίας: Τα άτομα με έγκυρη άδεια παραμονής  μπορούν να αναζητήσουν εργασία χωρίς φόβο απέλασης ή δίωξης από τις ελληνικές αρχές. Αυτό παρέχει έναν ευκολότερο δρόμο προς τη σταθερότητα και την οικονομική ασφάλεια, καθώς επίσης ανοίγει ευρύτερες προοπτικές απασχόλησης εκτός των βιομηχανιών που σχετίζονται με τον τουρισμό.
 3. Ασφάλεια έναντι έξωσης/απέλασης: Οι άδειες παραμονής  παρέχουν επίσης προστασία έναντι πιθανής έξωσης ή απέλασης λόγω αλλαγών στην τοπική νομοθεσία ή αλλαγές πολιτικής σε εθνικό επίπεδο. Επιπλέον, παρέχουν στους κατόχους τους το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση για τυχόν άδικη μεταχείριση που μπορεί να υποστούν όσο ζουν στην Ελλάδα.
 4. Πορεία προς την ιθαγένεια: Η απόκτηση άδειας παραμονής  θα μπορούσε δυνητικά να οδηγήσει στον δρόμο προς το καθεστώς μόνιμης παραμονής  και τελικά ακόμη και την πλήρη ελληνική ιθαγένεια εάν το επιθυμεί ο κάτοχος αφού πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Δικηγόρος Άδεια Διαμονής

Τα πλεονεκτήματα της κατοχής άδειας παραμονής  στην Αθήνα γίνονται ξεκάθαρα μόλις ληφθούν υπόψη αυτά τα γεγονότα. Δίνει σε όσους την αποκτούν μεγαλύτερη ηρεμία όταν αντιμετωπίζουν αβέβαιες στιγμές και προσφέρει περισσότερη ελευθερία από ό,τι θα ήταν χωρίς αυτήν.

Η κατανόηση των τελών και του κόστους που σχετίζονται με την εξασφάλιση άδειας παραμονής  στην Αθήνα είναι εξίσου σημαντική με τη γνώση των πλεονεκτημάτων της, έτσι ώστε κάθε άτομο να μπορεί να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση πριν υποβάλει αίτηση.

Επαγγελματική Βοήθεια για τη Διαδικασία Αίτησης – Δικηγόρος Άδεια Διαμονής

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι δικηγόροι είναι γενικά γνώστες των περίπλοκων νόμων που αφορούν τη μετανάστευση. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν εκτενή γνώση σχετικά με τις σχετικές απαιτήσεις που είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση νόμιμης άδειας παραμονής.

Γνωρίζουν επίσης ακριβώς πόσος χρόνος χρειάζεται για να ολοκληρωθούν ορισμένες διαδικασίες και μπορούν να παρέχουν συμβουλές σχετικά με το εάν πρέπει να γίνουν ορισμένα βήματα πριν από την υποβολή αιτήσεων. Επιπλέον, οι δικηγόροι μετανάστευσης είναι συνήθως εξοικειωμένοι με τα τοπικά δικαστικά συστήματα και διαδικασίες – κάτι που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο εάν προκύψουν προβλήματα κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης.

Οι δικηγόροι μετανάστευσης μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους αιτούντες να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους ως πολίτες της Ελλάδας, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άδικη μεταχείριση σε οποιοδήποτε μέρος της διαδικασίας άδειας παραμονής .

Επιπλέον, μπορούν να προσφέρουν καθοδήγηση σχετικά με την επιλογή μεταξύ διαφορετικών τύπων αδειών, βοηθώντας τους πελάτες να αποφασίσουν ποια επιλογή ταιριάζει καλύτερα στις ιδιαίτερες ανάγκες και περιστάσεις τους.

Επιπλέον, αυτοί οι επαγγελματίες μπορούν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των εγγράφων που απαιτούνται για την υποβολή και να εκπροσωπούν πελάτες ενώπιον κρατικών αξιωματούχων κατόπιν αιτήματος.

Τέλος, ορισμένοι δικηγόροι μετανάστευσης παρέχουν ακόμη και υπηρεσίες υποστήριξης μετά την αίτηση. Αυτό περιλαμβάνει τη βοήθεια ατόμων στην πλοήγηση στη γραφειοκρατία που σχετίζεται με την εξασφάλιση θέσεων εργασίας ή τη φοίτηση σε σχολείο εντός της Αθήνας ενώ είναι κάτοχοι έγκυρης άδειας παραμονής . (Δικηγόρος Άδεια Διαμονής)

Εν ολίγοις, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στην πρόσληψη έμπειρων δικηγόρων μετανάστευσης κατά την υποβολή αίτησης για άδεια παραμονής  στην Αθήνα – από την πρόσβαση σε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την κατάλληλη γραφειοκρατία μέσω της παροχής εκπροσώπησης κατά τη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών για τυχόν διαφορές που προκύπτουν από τις υποβληθείσες αιτήσεις κλπ.

Τι να περιμένετε όταν εργάζεστε με έναν δικηγόρο μετανάστευσης – Δικηγόρος Άδεια Διαμονής

Όταν συνεργάζεστε με έναν δικηγόρο δικηγόρο μετανάστευτικών θεμάτων για άδεια παραμονής στην Αθήνα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τι να περιμένετε από τη διαδικασία. Οι δικηγόροι μετανάστευσης παρέχουν συμβουλές και βοήθεια για τις περίπλοκες νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με την απόκτηση βίζας ή άλλων αδειών.

Μπορούν επίσης να εκπροσωπούν πελάτες κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεών τους ενώπιον ελληνικών αρχών και δικαστηρίων. Η συνεργασία με έναν έμπειρο δικηγόρο διασφαλίζει ότι όλα τα έγγραφα υποβάλλονται σωστά και έγκαιρα, καθώς και εμπίπτουν στους ισχύοντες κανονισμούς και νόμους.

Εκτός από την παροχή καθοδήγησης σε όλη τη διαδικασία, οι δικηγόροι μετανάστευσης είναι ειδικευμένοι διαπραγματευτές που μπορεί να είναι σε θέση να διευθετήσουν γρήγορα ζητήματα ή να μεσολαβήσουν μεταξύ των μερών. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν συναλλάσσεστε με πολλούς ενδιαφερόμενους, όπως πρεσβείες, εργοδότες, ιδιοκτήτες και μέλη της οικογένειας.

Επιπλέον, η παρουσία δικηγόρου σε συνεδριάσεις στις οποίες συμμετέχουν κυβερνητικές αρχές μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι όλοι κατανοούν τυχόν απαιτήσεις που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αίτησης.

Οι δικηγόροι μετανάστευσης έχουν συχνά πρόσβαση σε πόρους που δεν είναι διαθέσιμοι σε μη επαγγελματίες, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να ερευνούν τη νομολογία και να συλλέγουν έγγραφα πιο αποτελεσματικά από ό,τι κάποιος χωρίς νομική κατάρτιση θα μπορούσε να πράξει μόνος του.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ισχυρών επιχειρημάτων που υποστηρίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ενός πελάτη, ακολουθώντας τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς. Με αυτό το επίπεδο τεχνογνωσίας έρχεται η εμπιστοσύνη στη γνώση των δικαιωμάτων κάποιου βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας είτε επιδιώκει πολιτογράφηση είτε αναζητά καθεστώς ασύλου. 

Βασικά ζητήματα κατά την επιλογή δικηγόρου μετανάστευσης

Κατά την επιλογή ενός δικηγόρου μετανάστευσης για να βοηθήσει στην αίτηση άδειας παραμονής , υπάρχουν πολλά βασικά ζητήματα. Πρώτον, ο υποψήφιος πελάτης θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο δικηγόρος έχει εμπειρία με το συγκεκριμένο είδος που αντιμετωπίζεται. Ένας καλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι διαβάζοντας κριτικές από άλλους πελάτες ή μιλώντας απευθείας με πρώην πελάτες.

Είναι επίσης σημαντικό για τους πιθανούς πελάτες να αξιολογούν το δικό τους επίπεδο άνεσης όταν εργάζονται με έναν δικηγόρο. Εάν η επικοινωνία μεταξύ των δύο μερών δεν πραγματοποείται καλά, θα είναι δύσκολο να προχωρήσετε με επιτυχία σε οποιαδήποτε νομικά ζητήματα.

Επιπλέον, το κόστος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ενός κατάλληλου δικηγόρου μετανάστευσης. Κάθε δικηγόρος έχει διαφορετικές δομές αμοιβών και σχέδια πληρωμής που μπορεί να μην ταιριάζουν σε ορισμένους προϋπολογισμούς.

Ωστόσο, καλό είναι να μην λαμβάνετε αποφάσεις αποκλειστικά με βάση τα χρήματα, καθώς η ποιοτική εκπροσώπηση μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά στην επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων σχετικά με τις αιτήσεις αδειών παραμονής  και άλλα συναφή ζητήματα. (Δικηγόρος Άδεια Διαμονής)

Είναι σημαντικό για όλα τα άτομα που αναζητούν δικηγόρο μετανάστευσης να ερευνούν διεξοδικά τους δικηγόρους έως ότου ληφθεί μια σίγουρη απόφαση σχετικά με το ποιος θα παρέχει υπηρεσίες πιο κατάλληλες για τις ατομικές ανάγκες.

Η προετοιμασία για διαβούλευση με δικηγόρο μετανάστευσης πρέπει να περιλαμβάνει τη συλλογή σχετικών εγγράφων, όπως πιστοποιητικά γέννησης και διαβατήρια, καθώς και την περιγραφή των σχετικών λεπτομερειών της υπόθεσης πριν από τη συνάντηση με τον επιλεγμένο επαγγελματία.

Προετοιμασία για τη διαβούλευση σας με έναν δικηγόρο μετανάστευσης.

Η μετανάστευση μπορεί να είναι μια περίπλοκη και αποπροσανατολιστική διαδικασία. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για τη διαβούλευση σας με έναν δικηγόρο μετανάστευσης, προκειμένου να την αξιοποιήσετε στο έπακρο. Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να έχετε υπόψη κατά την προετοιμασία:

 1. Συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, όπως διαβατήρια, αιτήσεις βίζας, πιστοποιητικά γέννησης, πιστοποιητικά γάμου και διαζυγίου.
 2. Κάντε μια λίστα με ερωτήσεις που θα θέλατε να απαντηθούν κατά τη συνάντησή σας με τον δικηγόρο.
 3. Ερευνήστε πιθανούς δικηγόρους πριν προγραμματίσετε συναντήσεις και διαβάστε κριτικές από πρώην πελάτες που έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους πριν λάβετε μια τελική απόφαση.

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια της ίδιας της διαβούλευσης. Σε γενικές γραμμές, οι διαβουλεύσεις αποτελούνται από δύο μέρη: μια ανεπίσημη συζήτηση σχετικά με τους στόχους ακολουθούμενη από μια πιο επίσημη ανασκόπηση της τρέχουσας κατάστασής σας και νομικές επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας με βάση αυτούς τους στόχους.

Κατά το αρχικό μέρος της διαβούλευσης, προσπαθήστε να εστιάσετε στην παροχή σαφών απαντήσεων, ώστε ο δικηγόρος σας να έχει αρκετές πληροφορίες που απαιτούνται για να αξιολογήσει εάν θα είναι σε θέση να σας εκπροσωπήσει αποτελεσματικά ή όχι.

Μόλις γίνει αυτή η αξιολόγηση, τότε μπορούν να συζητήσουν οποιεσδήποτε στρατηγικές που μπορεί να βοηθήσουν στην επίτευξη επιτυχίας στην απόκτηση έγκρισης για αίτηση άδειας παραμονής .

Με την έγκαιρη προετοιμασία, έχοντας πρόσβαση σε όλα τα σχετικά έγγραφα και γνώσεις σχετικά με τις προσδοκίες και των δύο μερών – τις δικές σας και του δικηγόρου που έχετε επιλέξει – μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το ραντεβού τους θα κυλήσει ομαλά χωρίς λόξυγκα στην πορεία προς την απόκτηση έγκρισης για την αίτηση για άδεια παραμονής. (Δικηγόρος Άδεια Διαμονής)

Ποιο είναι το χρονικό πλαίσιο για την επεξεργασία μιας αίτησης άδειας παραμονής ;

Η επεξεργασία μιας αίτησης για άδεια παραμονής  μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί ορισμένα έγγραφα για την επαλήθευση της ταυτότητας ενός ατόμου. Η διάρκεια της περιόδου επεξεργασίας για μια άδεια παραμονής  θα ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή στην οποία υποβάλλεται η αίτηση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επεξεργασία των αιτήσεων μπορεί να διαρκέσει μόλις δύο μήνες, ενώ σε άλλες χώρες μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αξιολογούνται οι τοπικοί κανονισμοί κατά την υποβολή αίτησης για άδεια παραμονής , ώστε οι αιτούντες να γνωρίζουν πόσο χρόνο μπορεί να διαρκέσει η αίτησή τους.

Κατά την υποβολή αίτησης για άδεια παραμονής , υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Αυτά περιλαμβάνουν έγγραφα όπως διαβατήρια ή εθνικές ταυτότητες τόσο από τον αιτούντα όσο και από τυχόν εξαρτώμενα άτομα.

Απόδειξη επαρκούς εισοδήματος· σύμβαση μίσθωσης/πιστοποιητικό ιδιοκτησίας· πιστοποιητικά γέννησης· ιατρικές εκθέσεις· πιστοποιητικό γάμου (εάν υπάρχει)· έκθεση εκκαθάρισης της αστυνομίας· συμβάσεις εργασίας και επιστολές εργοδοτών που επιβεβαιώνουν την προσφορά εργασίας. Ανάλογα με την κάθε περίπτωση, ενδέχεται να χρειαστεί να πληρούνται και πρόσθετες απαιτήσεις.

Προκειμένου να παρέχεται βεβαιότητα ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις πριν από την υποβολή αίτησης, συνιστάται να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή από δικηγόρους ειδικευμένους στο μεταναστευτικό δίκαιο, οι οποίοι μπορούν να συμβουλεύσουν τα άτομα σχετικά με το εάν πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται από τη συγκεκριμένη χώρα που επιθυμείτε  να μετεγκατασταθείτε.

Οι επαγγελματίες νομικοί μπορούν να βοηθήσουν στην επίσπευση της διαδικασίας αίτησης συλλέγοντας σχετικές πληροφορίες και διασφαλίζοντας ότι όλα τα απαραίτητα έγγραφα έχουν υποβληθεί σωστά πριν από την υποβολή του συμπληρωμένου εντύπου.

Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι χρόνοι επεξεργασίας διατηρούνται στο ελάχιστο και θα αποφευχθούν πιθανές δυσκολίες περαιτέρω, εάν παρασχεθούν εσφαλμένα δεδομένα κατά την αρχική υποβολή.

Υπάρχουν πρόσθετα έξοδα που σχετίζονται με την απόκτηση άδειας παραμονής ; – Δικηγόρος Άδεια Διαμονής

Η απόκτηση άδειας παραμονής  μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία και η κατανόηση όλων των σχετικών δαπανών είναι απαραίτητη. Έχοντας μια σαφή ιδέα για το τι να περιμένουμε από την άποψη των χρηματικών δεσμεύσεων μπορεί κανείς να ανακουφιστεί γνωρίζοντας ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ας περάσουμε λοιπόν στο ερώτημα: Υπάρχουν πρόσθετα έξοδα που σχετίζονται με την απόκτηση άδειας παραμονής ;

Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, βοηθάει να εξετάσετε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις για τη λήψη άδειας παραμονής  με βάση τη χώρα ή την περιοχή. Σε πολλές περιπτώσεις, απαιτούνται τέλη κατά την υποβολή αίτησης για άδεια παραμονής , όπως τέλη βίζας και τέλη εγγραφής.

Ανάλογα με το πού ζείτε, αυτά μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. σαν να συγκρίνουμε μήλα και πορτοκάλια. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν νομικές υπηρεσίες, οι οποίες θα επιβαρύνουν επίσης το κόστος ανάλογα με το πόσο περίπλοκη είναι η κατάστασή σας.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες χώρες παραιτούνται από ορισμένα τέλη εάν οι αιτούντες πληρούν ορισμένα κριτήρια (π.χ. προέρχονται από νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος). Επιπλέον, ενδέχεται να χρειαστεί να καταβληθούν τα ασφάλιστρα πριν από τη λήψη του καθεστώτος μόνιμης παραμονής .

Αν και μπορεί να φαίνεται τρομακτικό με την πρώτη ματιά, η εξέταση αυτών των λεπτομερειών εκ των προτέρων μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο αργότερα!

Επομένως, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο τώρα για να κατανοήσετε τις πιθανές δαπάνες που σχετίζονται με τις άδειες παραμονής  πριν επενδύσετε περαιτέρω πόρους στην ίδια τη διαδικασία αίτησης. (Δικηγόρος Άδεια Διαμονής)

Υπάρχει κάποιος τρόπος να επιταχυνθεί η επεξεργασία της αίτησης άδειας παραμονής  μου;

Η απόκτηση άδειας παραμονής  στην Ελλάδα είναι μια σημαντική και περίπλοκη διαδικασία. Η επίσπευση της αίτησης μπορεί να είναι επιθυμητή, αλλά δεν γνωρίζουν όλοι οι αιτούντες πώς να το κάνουν αποτελεσματικά.

Πρώτον, υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να κάνουν τα άτομα πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία αίτησης. Συνιστάται στους υποψήφιους αιτούντες να συγκεντρώσουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, όπως έγγραφα ταυτότητας, αποδεικτικά της θέσης εργασίας ή σπουδών, και κάθε άλλο σχετικό αποδεικτικό στοιχείο εκ των προτέρων. αυτό θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας συνολικά.

Επιπλέον, η κατανόηση των πληροφοριών που είναι απαραίτητο να παρέχονται σε κάθε φόρμα είναι απαραίτητη για την επιτυχία. Ένα σαφές σχέδιο σχετικά με το ποιες φόρμες πρέπει να συμπληρωθούν και πότε θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμο και εδώ.

Αφού εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις και ολοκληρωθούν τα έγγραφα, είναι δυνατή η υποβολή της αίτησης. Για να εξασφαλιστούν γρήγοροι χρόνοι επεξεργασίας, οι αιτούντες θα πρέπει με τη συμβολή του δικηγόρου να:

– Ελέγξουν ξανά τα απαραίτητα έγγραφα για ακρίβεια πριν από την υποβολή.

– Επικοινωνήστε με εξειδικευμένους δικηγόρους που μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση των διαδικασιών, όπου υπάρχουν.

Εν ολίγοις, ενώ ορισμένες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από άτομα που αναζητούν άδεια παραμονής  στην Αθήνα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις περιστάσεις, η τήρηση αυτών των βημάτων παρέχει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αυξηθούν οι πιθανότητες να διεκπεραιωθεί το αίτημά τους γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ανανέωση άδειας παραμονής – Δικηγόρος Άδεια Διαμονής

Το δικηγορικό μας γραφείο αναλαμβάνει επίσης και την διαδικασία ανανέωσης αδειών παραμονής. Απευθυνθείτε σε εμάς και ένας από τους συνεργάτες θα σας ενημερώσει για τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να προσκομίσετε, για την κατηγορία στην οποία πρέπει να κάνετε αίτηση και για τυχόν κόστη (παράβολα).

Το γραφείο μας είναι πάντα δίπλα σας σε όλη τη διαδικασία παρακολουθώντας την πορεία της υπόθεσης, ενημερώνοντας σας για αυτήν και πετυχαίνοντας την επιτυχή της κατάληξη.

Το δικηγορικό γραφείο μας εδρεύει στην οδό Σταδίου 39, Αθήνα. Τα ραντεβού πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Μέσω της επιμελούς και επισταμένης μελέτης της υποθέσεώς σας εγγυόμαστε το καλύτερο αποτέλεσμα στην έκβαση της υποθέσεώς σας. Ενεργούμε πάντα με γνώμονα την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διασφάλιση των νομικών σας συμφερόντων, μέσω στρατηγικών και λυσιτελών χειρισμών.

Μη διστάσετε να μας καλέσετε ή και να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας για οποιαδήποτε απορία όσον αφορά την υπόθεση που σας απασχολεί. Ένας από τους συνεργάτες μας θα σας καλέσει για να κλείσετε το συντομότερο ραντεβού ή για να σας συμβουλεύσει τηλεφωνικά.

Επιπρόσθετα με την συνδρομή των πλέον καταρτισμένων και πεπειραμένων συνεργατών μας κατορθώνουμε να φέρουμε επιτυχώς εις πέρας και τις πιο δύσκολες υποθέσεις. Για εμάς οι υποθέσεις σας αποτελούν πρόκληση και χρήζουν σπουδαιότητας όπως και άμεσης προτεραιότητας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίστε το ραντεβού σας άμεσα. Ένας από τους συνεργάτες μας θα σας καθοδηγήσει, δίδοντας τις ορθότερες συμβουλές για την εξωδικαστική ή δικαστική επίλυση της υποθέσεώς σας.

Συμπέρασμα

Η διαδικασία απόκτησης άδειας παραμονής  στην Αθήνα μπορεί να συγκριθεί με την κατασκευή κτιρίου. Όπως ένας οικοδόμος πρέπει να συναρμολογήσει όλα τα κομμάτια σωστά και ακολουθώντας ορισμένους κανονισμούς, έτσι και ένας αιτών που αναζητά άδεια παραμονής  πρέπει να συμμορφώνεται με συγκεκριμένες οδηγίες και χρονοδιαγράμματα που ορίζονται από τις ελληνικές αρχές μετανάστευσης.

Οι αιτούντες θα πρέπει να σημειώσουν ότι ενδέχεται να υπάρχουν πρόσθετες δαπάνες που σχετίζονται με την αίτησή τους, όπως αμοιβές ή παράβολα. Επιπλέον, οι αιτούντες πρέπει να λάβουν μέτρα για την επίσπευση των αιτήσεών τους όπου είναι δυνατόν, όπως η παροχή των απαραίτητων εγγράφων έγκαιρα και με ακρίβεια.

Συνολικά, είναι σημαντικό όσοι επιθυμούν να λάβουν άδεια παραμονής  στην Αθήνα να κατανοήσουν διεξοδικά τη διαδικασία πριν υποβάλουν οποιαδήποτε έγγραφα ή πραγματοποιήσουν πληρωμές. Με αυτόν τον τρόπο, τα άτομα θα διασφαλίσουν ότι οι αιτήσεις για άδεια παραμονής τους θα προχωρούν ομαλά και αποτελεσματικά. (Δικηγόρος Άδεια Διαμονής)

 

Δικηγόρος άδεια διαμονής – άδεια παραμονής αλλοδαπών.

Δικηγόρος για αλλοδαπούς – Δικηγόρος Άδεια Διαμονής

Δικηγορικό Γραφείο Δευτεραίου Άννα και Συνεργάτες.
Σταδίου 39, Αθήνα
6980559751

 

άδεια παραμονής