Γνωρίστε μας

Nομικός έλεγχος ακινήτου

 

(Έλεγχος Τίτλων)

Νομικός Έλεγχος Ακινήτου

Η Φιλοσοφία μας

Nομικός έλεγχος ακινήτου

Έλεγχος ακινήτου από δικηγόρο (Έλεγχος Τίτλων)

Η παρουσία ενός δικηγόρου κατά την υπογραφή ενός συμβολαίου αγοραπωλησίας ακινήτου θεωρείται καίρια.

Μόνο έτσι μπορούν να αποτρέπονται σφάλματα τα οποία μετά την υπογραφή του συμβολαίου δύναται να αποδειχθούν καταστροφικά.

Αρχικά, κάθε υποψήφιος αγοραστής μέσω ενός έμπειρου πρέπει να ελέγξει την νομική κατάσταση του ακινήτου στο κατά τόπον αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο (έλεγχος τίτλων ακινήτου). Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται για να διαπιστωθεί εάν το ακίνητο φέρει βάρη (προσημειώσεις υποθήκης, υποθήκες, διεκδικήσεις κ.λπ.). Περαιτέρω απαιτείται επισταμένος έλεγχος για να εξακριβωθεί η σειρά και η αλληλουχία των μεταβιβάσεων καθώς και η νομιμότητα του τρόπου κτήσης του εγγύτερου και απώτερου δικαιοπαρόχου.

Εν συνεχεία και μετά από την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας εφόσον το ακίνητο είναι «καθαρό» λαμβάνονται αντίγραφα των τίτλων του ακινήτου. Τα αντίγραφα αυτά απαιτούνται για την σύνταξη του συμβολαίου. Η υπογραφή του οποίου διενεργείται ενώπιον συμβολαιογράφου παρουσία του πωλητή, του αγοραστή και των δικηγόρων αμφότερων των πλευρών.

H ολοκλήρωση της μεταβίβασης δεν πραγματοποιείται μόνο με την υπογραφή του συμβολαίου.

Απαιτείται περαιτέρω και η μεταγραφή αυτού στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο, όπου και επίσημα πλέον καταχωρείται στην μερίδα του νέου ιδιοκτήτη η κυριότητα του αγορασθέντος ακινήτου.

Εμείς με σύνεση, επιμέλεια αλλά και αμεσότητα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε μελλοντικό αγοραστή ακινήτου προς διευκόλυνση όπως και ορθότερη διαχείριση μιας αγοράς που φαντάζει απλή αλλά ενέχει συνέπειες, σε περίπτωση σφάλματος.

Μέσω της επιμελούς και της επισταμένης μελέτης της υποθέσεώς σας δεσμευόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα στην έκβαση της υποθέσεώς σας. Δρούμε πάντα με κριτήριο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διασφάλιση των νομικών σας συμφερόντων, μέσω στρατηγικών και λυσιτελών χειρισμών.

 

Χρειάζεστε τις υπηρεσίες μας;

Επικοινωνήστε με το Δικηγορικό Γραφείο.

Μη διστάσετε να μας καλέσετε ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας για οποιαδήποτε απορία όσον αφορά την υπόθεση που σας απασχολεί. Ένας από τους συνεργάτες μας θα σας καλέσει για να κλείσετε το συντομότερο ραντεβού ή για να σας συμβουλεύσει τηλεφωνικά.
Δευτεραίου Α. και Συνεργάτες.