Γνωρίστε μας

Κληρονομικά Δικηγόρος

Η Φιλοσοφία μας

Κληρονομικά Δικηγόρος – Δικηγόροι για κληρονομικά:

Το γραφείο μας αναλαμβάνει και επιτελεί επιτυχώς υποθέσεις κληρονομικού δικαίου.

Πλέον συγκεκριμένως, αναλαμβάνουμε υποθέσεις αναφορικά με την δημοσίευση διαθήκης και την κήρυξη αυτής κυρίας, την αποποίηση κληρονομίας, την έκδοση κληρονομητηρίου, την προσβολή διαθήκης κ.λπ.

Πώς γράφω μια διαθήκη;

Προκύπτουν μερικές προκαταρκτικές απορίες σε περίπτωση που θέλετε να μοιράσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία έπειτα από τον δικό σας θάνατο. Το βασικότερο βήμα είναι να γραφθεί μια διαθήκη με σαφήνεια χωρίς να προκύπτει αμφισβήτηση. Με την διαθήκη  δηλαδή μπορείτε να εκχωρήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία σε πρόσωπα ή ιδρύματα.

Κατά τη σύνταξη διαθήκης για μεγαλύτερη περιουσία, σημαντικό είναι να λάβουμε υπόψη ότι τα περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάζονται στην επόμενη γενιά. Απο αυτό προκύπτει επίσης το ερώτημα αν πρέπει να διοριστεί εκτελεστής. Σε παρόμοιες ερωτήσεις, οι Δικηγόροι για Κληρονομικά Θέματα μπορούν να βοηθήσουν με 100% επιτυχία.

Προκαταβολή κληρονομιάς

Είναι δυνατό να εκχωρηθούν μερικά τμήματα της μελλοντικής περιουσίας στον κληρονόμο κάποιου κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η πράξη αυτή αναφέρεται ως προκαταβολική κληρονομιά. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στον διαθέτη να βοηθήσει οικονομικά τους απογόνους του.  Ο δικηγόρος για κληρονομικό δίκαιο στην Αθήνα έχει τη δυνατότητα να σας συμβουλεύσει ως διαθέτη σχετικά με τον προγραμματισμό των προκαταβολών κληρονομιών.

Διαίρεση κληρονομιάς (Κληρονομικά Δικηγόρος)

Μια κοινότητα κληρονόμων βρίσκει το τέλος της στη διαίρεση της περιουσίας. Είναι περίπλοκη διαδικσία εάν, για παράδειγμα, ένα ακίνητο αποτελεί μέρος της κληρονομιάς. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εξεταστεί αν αυτός που κληρονομεί το ακίνητο δύναται να εξοφλήσει τους υπόλοιπους κληρονόμους. Δεν είναι νόμος πάντα το οτι υπάρχει επαρκής κληρονομιά για να εξασφαλίσει ότι όλα διανέμονται με τον σωστό τρόπο στον καθένα. Οι δικηγόροι κληρονομικού δικαίου του γραφείου μας είναι σε θέση να αναλάβουν την υπόθεση σας.

Ο δικηγόρος μπορεί να βοηθήσει στη σύνταξη των απαραίτητων συμβολαίων. Η διαίρεση είναι ένα ιδιαίτερο πεδίο. Είναι καλύτερο να διευθετηθούν όλα με επαγγελματισμό παρά να σε διαφωνίες με τα υπόλοιπα μέλη. 

Κληρονομικό συμβόλαιο

Η σύμβαση κληρονομιάς είναι μια δημόσια συμβολαιογραφική σύμβαση που συνάπτεται μεταξύ του διαθέτη και ενός η περισσοτέρων συμβαλλόμενων μερών. Το συμβόλαιο κληρονομιάς έχει διαφορά από τη διαθήκη στο ότι όλα τα μέρη στη σύμβαση γνωρίζουν το περιεχόμενο του συμβολαίου κληρονομιάς. Με τον τρόπο αυτό γνωρίζουν τι θα κληρονομήσουν όταν έρθει η στιγμή. 

Το δικηγορικό γραφείο μας – Κληρονομικά Δικηγόρος

Ένα κληρονομικό συμβόλαιο έχει νόημα εάν, για παράδειγμα, οι σύζυγοι θέλουν να ωφεληθούν αμετάκλητα ο ένας τον άλλον ή ένας κληρονόμος παραιτηθεί οικειοθελώς από την υποχρεωτική μερίδα του/της. Το συμβόλαιο είναι κατάλληλο για παντρεμένα ζευγάρια (με ή χωρίς παιδιά) ή για ζευγάρια που συζούν και μπορεί να ρυθμίσει τη διαδοχή σε οικογενειακές επιχειρήσεις για γενιές.

Το δικηγορικό γραφείο παρέχει νομικές υπηρεσίες μέσα από ένα δίκτυο έμπειρων συνεργατών. Καλύπτουμε τους περισσότερους τομείς του Δικαίου, τόσο σε δικαστικό όσο και σε εξωδικαστικό επίπεδο ανταποκρινόμενοι με επαγγελματισμό, σύνεση αλλά και επιτυχία.

Επίσης μέσω της επιμελούς και της επισταμένης μελέτης της υποθέσεώς σας δεσμευόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα στην έκβαση της υποθέσεώς σας. Δρούμε πάντα με κριτήριο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διασφάλιση των νομικών σας συμφερόντων, μέσω στρατηγικών και λυσιτελών χειρισμών.

Το δικηγορικό γραφείο μας εδρεύει στην οδό Σταδίου 39, Αθήνα. Τα ραντεβού πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Μη διστάσετε να μας καλέσετε ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας για οποιαδήποτε απορία όσον αφορά την υπόθεση που σας απασχολεί. Ένας από τους συνεργάτες μας θα σας καλέσει για να κλείσετε το συντομότερο ραντεβού ή για να σας συμβουλεύσει τηλεφωνικά.

Κληρονομικά Δικηγόρος – Δικηγόρος για κληρονομικές υποθέσεις.
Δευτεραίου Α. και Συνεργάτες.